FINANCIËLE HULP BIJ EEN LAAG INKOMEN

Heeft u een laag inkomen, bijvoorbeeld een bijstandsuitkering, een laag salaris of een lage uitkering? Dan is het soms moeilijk om rond te komen. De gemeente Steenbergen en de overheid bieden een aantal regelingen voor inwoners met een laag inkomen.

Ontvangt u per maand minder dan onderstaande vastgestelde inkomensgrenzen (inclusief vakantiegeld), dan kan het zijn dat u gebruik kunt maken van deze regelingen.

Lees verder

KOFFIE & AANDACHT VOOR ELKAAR!

“Koffie & Aandacht voor Elkaar” is een initiatief van de afdeling Welzijn van WijZijn. Elke derde donderdag van de maand is er van 10.00 tot 11.30 uur een samenzijn in ’t Cromwiel. U kunt hier zonder afspraak binnenlopen, als u zin heeft in een praatje of een vraag wilt stellen. Er is altijd een medewerker van “Wij Zijn” aanwezig.

Wij Zijn Steenbergen

‘AAN TAFEL‘

Datum:      vanaf vrijdag 5 april 2024
Aanvang:  12.00 uur (inloop vanaf 11.45 uur)
Adres:       De Vaert, Piet Snoeijersstraat 2, Welberg

Kosten:     € 8,00 p.p. bij binnenkomst te betalen

Aan Tafel zal eens per 2 weken op vrijdag georganiseerd worden. Voor

€ 8,00 krijgt u een voor-, hoofd- en nagerecht. Iedereen, die een binding heeft met Welberg, is welkom. Vooraf aanmelden is verplicht en kan door te bellen naar tel.nr. 06 4023 4755 of 06 2093 1600 of te mailen naar info@welbergaantafel.nl. Voor de organisatie van deze activiteit worden ook nog vrijwilligers gezocht om te koken, te serveren etc.

BEWEEGGROEPEN VOOR SENIOREN

Er zijn twee groepen:

Locatie: ‘t Cromwiel
Dag:      donderdag 09.30 tot 10.15 uur
Start:     vanaf donderdag 29 september

Locatie: Brasserie Oosthavendijk (tweede appartementengebouw)
Dag:       dinsdag 09.30 tot 10.15 uur
Start:     vanaf dinsdag 2 augustus

Deelname is gratis en iedereen is welkom! Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lieke van Dongen, Buurtsportcoach Senioren, tel.nr. 06 53 40 16 82.  

Heel Steenbergen Fit

ALZHEIMER CAFÉ

Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten. Het is een gezellig samenzijn, waar vragen beantwoord worden en waar thema’s behandeld worden, die u als bezoeker interessant vindt. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Op woensdag 22 mei a.s. van 19.30 – 21.30 uur vindt er weer een Alzheimercafé plaats in de Bibliotheek, Blauwstraat 30, Steenbergen. Inloop vanaf 19.00 uur.

EEN DUO-FIETS LENEN

Het Platform Dementievriendelijke Gemeente heeft onlangs samen met WijZijn een elektrische duofiets aangeschaft. Deze fiets is beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Steenbergen, die niet meer zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Reserveren van de fiets kan dagelijks tussen 10.00 en 22.00 uur via tel. nr. 06 8335 0415 van Het Reginahof. Als u zelf geen begeleider heeft om samen met u te gaan fietsen, bel dan naar WijZijn Steenbergen, tel.nr. 0167 750 850.

Wij Zijn Steenbergen

INFORMATIEPUNT DIGITALE OVERHEID

Contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Vindt u dit lastig? Onlangs is in de Steenbergse bibliotheek, Blauwstraat 30, een informatiepunt geopend, waar u terecht kunt met vragen, als u iets moet regelen met de overheid. U bent zonder afspraak welkom tijdens de openingsuren van de bibliotheek (wo-do-vr van 13.30 tot 17.00 uur; za van 10.00 tot 13.00 uur). U kunt ook bellen naar tel.nr. 0165 552080. Deze hulp is gratis en kan betrekking hebben op DigiD, belastingen en toeslagen, AOW, rijbewijs, zorg etc.

 

DE ONTMOETINGSTAFEL

WijZijn Steenbergen organiseerde onlangs voor de eerste keer “De Ontmoetingstafel”: een plek, waar mensen, die hun partner verloren hebben en de behoefte voelen om dit met lotgenoten te delen, elkaar kunnen treffen. “Het gevoel te hebben midden in de maatschappij te staan, maar er toch alleen voor te staan” bleek voor alle aanwezigen herkenbaar. De inhoud van de ontmoetingen is afhankelijk van de behoeften van de groep, maar er is ook ruimte om over koetjes en kalfjes te praten. Wilt u aansluiten? Of wilt u liever eerst bespreken of dit iets voor u is? Neem dan contact op met WijZijn Steenbergen, tel.nr. 0167 750 850 (elke werkdag tussen 09.00 en 13.00 uur).

Wij zijn Steenbergen

ONS GESPREK: in gesprek over levensvragen

Met het ouder worden ontstaan er vaak levensvragen. U blikt terug op uw leven, op dingen die zijn gebeurd, op keuzes die u heeft gemaakt. Het kan fijn zijn om daar met iemand over te praten. Speciaal daarvoor heeft KBO-Brabant het project Ons Gesprek opgezet. Heeft u behoefte aan een goed gesprek over uw leven? Neem dan via KBO-Brabant contact op met Eva Geelen (tel. 073-64 44 066 of e-mail naar egeelen@kbo-brabant.nl). Zij brengt u vervolgens in contact met een speciaal opgeleide vrijwilliger, waarmee u 6 à 8 gesprekken voert. Dit is gratis. 

KBO-Brabant

DE LUISTERLIJN

Veel mensen vinden het fijn om even van zich af te kunnen praten en een stem te horen. Getrainde vrijwilligers bij de Luisterlijn bieden een luisterend oor en geven een steuntje in de rug. Vanaf nu is de Luisterlijn bereikbaar via het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000. Het nummer is dag en nacht bereikbaar tegen het normale beltarief.