5-DAAGSE REIS NAAR OOTMARSUM

Datum: vrijdag 9 juni t/m dinsdag 13 juni 2023
Prijs:     bij deelname van minimaal 40 personen:
              € 580,00 p.p. voor 2-persoonskamer;
              niet-leden betalen € 15,00 extra.

Let op:   Er zijn geen 1-persoonskamers meer beschikbaar!

Aanmelden: via bijgevoegd strookje kunt u zich aanmelden om deel te nemen. Tevens dient u dan een voorschot van € 180,00 p.p. (2-persoons kamer) of € 240,00 p.p. (1-persoonskamer) over te boeken op rekening NL83 RABO 0148 8872 28 t.n.v. KBO-Steenbergen. U ontvangt dan t.z.t. een uitgebreid aanmeld-formulier. Leden van KBO-Steenbergen en -Dinteloord kunnen zich tot 1 april met voorrang aanmelden. Als de bus dan niet vol is, kunnen ook niet-leden zich aanmelden.

Voor mensen die niet meer zo ver weg willen, maar toch willen genieten van een prachtige omgeving, gaan we naar Ootmarsum in de provincie Overijssel. We verblijven in het Stadshotel Ootmarsum. Inbegrepen zijn dagelijks een 3-gangen diner, lunch/lunchpakket, 5 drankjes tijdens of na het diner, ‘s avonds vertier of entertainment, entrees en gidsen.  

Dag 1: In de ochtend vertrek vanuit Steenbergen en Dinteloord. Na een stop voor koffie met gebak rijden we naar het authentieke plaatsje Ootmarsum. Bij aankomst staat de lunch voor u klaar. Na de lunch maken we een stadswandeling onder leiding van een gids. Aansluitend wordt er in het hotel uitleg gegeven over de tradities en gebruiken van Ootmarsum en wordt er een glaasje boerenjongens geserveerd.

Dag 2: Bezoek aan de Meyer Werfft, een scheepswerf met enorme cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw in Papenburg (Duitsland), onder leiding van een Nederlands sprekende gids. Na dit bezoek heeft u in Papenburg tijd om de lunch te gebruiken en de stad te bekijken.

Dag 3: Bezoek aan Huis Singraven in Denekamp met prachtige stijl-kamers en een unieke persoonlijke verzameling meubelen, schilderijen, zilver, keramiek en wandtapijten. Vervolgens bezoeken we de water-molen, vlakbij de statige havezate tussen de meanders van de Dinkel. Tijdens de rondleiding toont de molenaar hoe de molen zaagt en maalt.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar Erica, waar het Smalspoormuseum is gevestigd. De rondrit met de smalspoortrein, vanaf het perron bij het museumgebouw, leidt u langs de turfstrooiselfabriek, maar ook langs het andere rijksmonument op het museumterrein, de 4-sporige smalspoor-remise uit 1910. Hierna gaan we naar Orvelte, het levendige monumen-tendorp. Er worden regelmatig demonstraties gehouden (entree niet inbegrepen) door bijvoorbeeld de smid of de klompenmaker. In diverse winkeltjes kunt u terecht voor streekproducten en souvenirs.

Dag 5: In de ochtend bezoeken we Emsflower, de grootste kwekerij van pot- en perkplanten van Europa. Hierna rijden we naar de Hanzestad Deventer. In deze prachtige stad aan de IJssel kunt u het historische stadscentrum met haar vele monumenten bezoeken. We bezoeken ook een koffieproeverij. Op een sfeervolle locatie in het middeleeuwse Bergkwartier wordt u ontvangen met een kopje koffie. Een gids vertelt u het verhaal over het groei- en productieproces van bes tot koffie.

Vervolgens rijden we naar Wilp voor een 3-gangen diner. Na dit afsluitende diner brengt de bus u terug naar Dinteloord en Steenbergen.

 

 

    Ik heb/Wij hebben interesse in deelname aan de reis naar Sauerland en ontvang(en) graag het uitgebreide aanmeldformulier.