5-DAAGSE REIS IN 2021

Datum: maandag 20 september t/m vrijdag 24 september 2021

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Prijs: voor leden € 476,00 p.p. voor een 2-persoons kamer. Er

zijn geen 1-persoons kamers meer beschikbaar!

Niet-leden betalen € 15,- extra, maar als men KBO-lid wordt,

betaalt men de ledenprijs en slechts 10 euro als contributie

voor de 2de helft van 2021.

Aanmelden: neem vòòr 15 juni a.s. contact op met Coby de Bruijn,

tel. 0167 566365, coby.debruijn@home.nl of Helma van Oers,

tel. 0167 563588, avanoers@home.nl.

Ook niet-leden kunnen zich hier aanmelden.

Als de reis vanwege corona niet doorgaat, krijgt u uw geld terug.

De Belgische Ardennen is een bosrijk laaggebergte met prachtige bossen, veel riviertjes en authentieke dorpjes.

Dag 1: Vertrek vanaf Dinteloord om 07.30 uur en Steenbergen om 07.45 uur. Onderweg wordt een indrukwekkende boottocht gemaakt, o.a. over het Hellend Vlak van Ronquières en door de scheepslift van Strépy-Thieu. Na deze boottocht rijden we door naar het mooie plaatsje Bouillon, waar we logeren in het 4* Hotel de La Poste.

Dag 2: Vandaag maken we een mooie natuurtocht langs de Semois. In Orval wordt de Abdij van Orval bezocht o.l.v. een gids. De ruïnes van deze oude Cisterciënzerabdij kennen een boeiende geschiedenis. Na de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid de apotheek en tuin met medicinale planten ontdekken en het museum Abraham met uitleg over het bierbrouwen in Orval. De brouwerij en kaasmakerij kunnen niet bezocht worden. ’s Middags bezoeken we het kasteel van Bouillon, waarna u zelf kunt rondkijken in het gezellige centrum van de stad.

Dag 3: Vandaag worden Reims en de Champagnestreek bezocht. Via de mooie Franse Ardennen met pittoreske dorpjes gaan we naar Reims voor een stadswandeling met een Nederlands sprekende gids. De kathedraal, het paleis van Tau, de basiliek en het abdijmuseum staan allen op de Werelderfgoedlijst. Via de ‘Champagneroute’ gaat de reis verder voor een bezoek aan een van de beroemde champagnehuizen die de streek rijk is: Pommery. U bezichtigt de wijnkelders op eigen gelegenheid en kunt na het bezoek een glaasje champagne proeven.

Dag 4: Vandaag kunt u in Han-sur-Lesse de beroemde Grotten van Han bezoeken. Het entreeticket geeft ook toegang tot het museum PrehistoHan, duizenden jaren geschiedenis in één tentoonstelling. In plaats van de grotten te bezoeken kunt u ook naar het naastgelegen wildpark gaan. Dit park kunt u te voet of per open safaricar bezichtigen. Het entreeticket van het wildpark geeft ook toegang tot museum Han 1900, waar 85 beroepen van een eeuw geleden uitgebeeld zijn.

Hierna rijden we naar Dinant met de Abdij van Leffe. In museum Maison Leffe leert u alles over de geschiedenis van het abdijbier. De zintuigen worden geprikkeld door interactieve ervaringen en natuurlijk proeverijen. U heeft hier een adembenemend uitzicht over de Maasvallei.

Dag 5: Via een mooie route rijden we naar Namen voor een bezoek aan de Citadel. Tijdens de fascinerende ondergrondse rondleiding in een treintje wordt u ondergedompeld in de geschiedenis van de Citadel.

Na de lunch rijden we terug naar Nederland.

Onderweg volgt nog een 3-gangen-diner alvorens we naar Steenbergen en Dinteloord terugkeren.

Ik heb/Wij hebben interesse in deelname aan de reis naar de Ardennen en ontvang(en) graag het uitgebreide aanmeldformulier.