5-DAAGSE REIS NAAR HET SAUERLAND

Datum: dinsdag 7 juni t/m zaterdag 11 juni 2022

Prijs:     bij deelname van minimaal 40 personen:

€ 515,00 p.p. voor 2-persoons kamer;

€ 565,00 voor 1-persoons kamer;

niet-leden betalen € 15,00 extra.

Mocht u nog willen deelnemen aan deze reis, neem dan snel contact op met het secretariaat via tel.nr. 563588. Ook niet-leden kunnen zich aanmelden.

Ook dit jaar organiseren KBO-Steenbergen en KBO-Dinteloord een 5-daagse reis en wel naar het Sauerland. Gelogeerd wordt in Hotel Alpin in Schmallenberg, midden in een bosrijk gebied. Het 3-sterren hotel beschikt over een lift, een overdekt zwembad en een sauna.

Bij de prijs zijn inbegrepen: koffie of thee met gebak op de heenreis; 4 overnachtingen met ontbijt en diner; 4 x lunchpakket, zelf samen te stellen bij het ontbijt; in het hotel de hele dag koffie en thee en dagelijks tussen 17.00 en 24.00 uur bier, wijn, frisdrank, jenever en apfelkorn; entertainment ’s avonds; diner tijdens de terugreis.

De genoemde prijs is exclusief kosten voor reis- en annulerings-verzekering en lunch tijdens de heenreis.

Dag 1: Na vertrek vanuit Dinteloord en Steenbergen gaat de reis naar Bad Berleburg. Daar wordt in het centrum een slot met park, orangerie en paardenbaan bezocht. Het slot wordt al 750 jaar bewoond door een adellijke familie. Rond het slot en in het lagergelegen stadsgedeelte zijn er diverse café’s, restaurants en winkels. Na dit bezoek brengt de bus u naar het hotel, waar u ontvangen wordt met koffie of thee met gebak.

Dag 2: In de ochtend bezoeken we Paderborn met een prachtige domkerk en een fraai raadhuis. ’s Middags gaat de reis naar het Teutoburgerwoud, een lage bergketen. Hier zien we het Hermanns-denkmal; een 53 meter hoog monument, van waar u een prachtig uitzicht over de omgeving heeft. Tot slot worden de Externsteine bezocht. Dat is een bijzondere formatie zandstenen van 120 miljoen jaar oud.

Dag 3: De bus brengt u vandaag naar Bad Arolsen voor een bezoek aan een 18de eeuws kasteel in barokstijl. Hier is koningin Emma, de moeder van koningin Wilhelmina, geboren. Hierna rijden we naar Willingen. Na een bezichtiging van dit plaatsje wordt een huifkartocht door de omgeving gemaakt.

Dag 4: Vandaag brengt de bus u naar de Möhnesee, een stuwmeer en geliefd recreatiegebied. Na een rondvaart over het meer, met een korte stop bij de stuwdam, gaan we naar de plaats Soest voor een rondleiding met een gids. Soest is een oude stad met mooie stadsgezichten en bijzondere stadstuinen. De oude stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind. De Dom van Soest geldt als de mooiste van Duitsland.

Dag 5: Op de terugweg naar Nederland stoppen we in Mülheim an der Ruhr. Deze stad heeft een historisch centrum met bochtige straten en vakwerkhuizen en een mooie watertoren. Hierin bevindt zich een museum, waarin op 14 verdiepingen alles om water draait. Na het bezoek aan Mülheim wordt de terugreis vervolgd. Onderweg krijgt u nog een 3-gangen diner aangeboden, waarna we naar Dinteloord en Steenbergen terugkeren.

Ik heb/Wij hebben interesse in deelname aan de reis naar Sauerland en ontvang(en) graag het uitgebreide aanmeldformulier.