5 augustus 2021

Campagne “Preventie van Dementie

GGD West-Brabant heeft de campagne “We zijn zelf het medicijn” gelanceerd. Deze campagne richt zich op het voorkomen van dementie. Uit onderzoek blijkt, dat 30% van de gevallen van dementie te voorkomen is en dat is maar bij weinig mensen bekend. Met kleine aanpassingen in onze leefstijl kunnen we de hersenen gezond houden, de kans op dementie verkleinen en bovendien de gehele gezondheid verbeteren. Helaas is niet elk ziektegeval te voorkomen. Factoren zoals erfelijkheid spelen uiteraard een rol. Maar om de kans op dementie te verkleinen, staan in de campagne 3 adviezen centraal:

*Blijf nieuwsgierig (heb een doel, een hobby, een tuintje)

*Eet gezond (veel groente en fruit; niet roken)

*Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig)

De boodschap is: wacht niet, begin er gewoon mee! Proberen dementie te voorkomen is de beste optie die we hebben. In de eerdergenoemde geheugenhoek in de bibliotheek vindt u informatie over het belang van preventie om de hersenen gezond te houden. Meer informatie over de campagne vindt u op: www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/westbrabant.