27 januari 2021

OPLICHTING EN CORONAVACCINATIE

OPLICHTING EN CORONAVACCINATIE

Graag willen wij een ernstige vorm van oplichting onder uw aandacht brengen, waarbij met name senioren door oplichters benaderd worden. Het gaat om nepafspraken voor een coronavaccinatie. De daders doen zich voor als medewerkers van GGD of thuiszorg. Ze bellen op om een afspraak te maken voor een vaccinatie tegen corona, waarvoor geld wordt gevraagd. Soms beweren ze, dat u nog een brief zal ontvangen, maar dat er alvast betaald moet worden en dat de verzekering het bedrag later terugbetaalt. Trap er niet in, want het zijn leugens om u geld afhandig te maken. De coronatest en de vaccinatie tegen corona zijn altijd gratis! Als u aan de beurt bent voor vaccinatie, ontvangt u een brief van de GGD met een telefoonnummer. U moet dan zelf bellen om een afspraak te maken. Wordt u gebeld, hang meteen op en maak geen geld over. Heeft u wel geld overgemaakt, bel dan direct uw bank. Soms kunnen zij de betaling nog stopzetten. Bij twijfel kunt u altijd de GGD bellen op 0800-1351, dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur.